Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2007

Γράμμα στη μάννα ... με 2ν ( 3η έκδοση )


Το 2006 οι εκδόσεις ΚΑΛΥΔΩΝ (Αθήνας), τηλέφωνο 210 7210830 - 6947 560982 , έδωσαν την ευκαιρία στο βιβλίο της μάννας να κυκλοφορήσει σε μορφή βιβλίου και όχι φωτοτυπίας, όπως γινόταν τόσα χρόνια.
Εκδότης αυτού του νέου εκδοτικού οίκου είναι ο γνωστός μας και πολυτάλαντος κ. Λευτέρης Καπώνης, γνωστός σε όλους μας απ' το βιβλίο "Τζιβαέρι" και τα πετυχημένα σενάριά του στην τηλεόραση.

(Κάνοντας κλικ πάνω στις εικόνες, μεγενθύνονται τα γράμματα).

Το βιβλίο της μάννας ( 2η έκδοση )


Το βιβλίο έχει εξαντληθεί απ' το 2000.

Το βιβλίο της μάννας ( 1η έκδοση )


Το βιβλίο αυτό εξαντλήθηκε σε δυο μήνες.

Απόσπασμα ( Νο 1 ) - Γράμμα στη μάννα με δύο ν






Απόσπασμα ( Νο 1 ) - Γράμμα στη μάννα με δύο ν

Απόσπασμα ( Νο 2 ) - Γράμμα στη μάννα με δύο ν





Απόσπασμα ( Νο 2 )  - Γράμμα στη μάννα με δύο ν






Απόσπασμα ( Νο 3 ) - Γράμμα στη μάννα με δύο ν



Απόσπασμα ( Νο 3 )  - Γράμμα στη μάννα με δύο ν

Απόσπασμα ( Νο 4 ) - Γράμμα στη μάννα με δύο ν


Απόσπασμα ( Νο 4 ) - Γράμμα στη μάννα με δύο ν

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2007

κ. Κώστας


Λένα


Ελένη Γκίκα ( Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ )





Ελένη Γκίκα ( Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ )

diavazo.blogspot.com




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ: http://www.diavazo.blogspot.com/

Sunday, June 04, 2006

Ξεφ(τ)υλλίζοντας... part 49

Το πάθος αλλά και η επιθυμία ορισμένων ανθρώπων να δουν το έργο τους τυπωμένο δεν έχει όρια. Και δημιουργεί αληθινές ιστορίες και καταστάσεις που θυμίζουν μυθιστορήματα ή σενάρια. Όπως η υπόθεση της Κατερίνας Σταματίου-Παπαθεοδώρου, την οποία μου εξομολογήθηκε με ένα μέιλ εδώ και πολλές μέρες η ίδια.
Είχα υποσχεθεί στην Κατερίνα ότι δεν πρόκειται να τη δημοσιοποιήσω αλλά με πρόλαβε η ίδια οπότε δεν έχω λόγο πλέον να κρατάω τη σιωπή μου. Πριν από μερικά χρόνια, η Κατερίνα μετέτρεψε σε βιβλίο το ημερολόγιο της που ήταν αφιερωμένο στη μνήμη της μητέρας της. Τίτλος ’’Γράμμα στη μάννα με δύο…ν’’. Το κυκλοφόρησε σε δύο εκδόσεις με δικά της έξοδα και χωρίς τη συνεισφορά εκδοτικής εταιρείας. Και το μοίραζε χέρι με χέρι. Δεν ξέρω πόσες χιλιάδες αντίτυπα μοίρασε αλλά αυτό δεν νομίζω ότι έχει ιδιαίτερη σημασία. Λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε εκείνο το διάστημα δεν είχε τη δυνατότητα να συνεχίσει να χρηματοδοτεί την αυτό-έκδοση του βιβλίου της αλλά δεν το έβαλε κάτω και άρχισε πια να το μοιράζει σε φωτοτυπίες.
Πριν λίγο καιρό, βρέθηκε στο δρόμο της ένας μικρός εκδοτικός οίκος, οι εκδόσεις Καλυδών και κυκλοφόρησαν το βιβλίο της. Τότε, περίπου η Κατερίνα άνοιξε και το μπλογκ της ως ’’Κυκλάμινο του βουνού’’ και μου έστειλε ένα μέιλ ρωτώντας με τι έπρεπε να κάνει. Ήθελε να δηλώσει την ταυτότητά της, να μιλήσει με τους επισκέπτες για το βιβλίο της αλλά από την άλλη φοβόταν ότι θα την κατηγορήσουν για ’’διαφήμιση’’!
Προσέξτε ευαισθησίες…Την ώρα, που οι μεγαλο-συγγραφείς διαπλέκονται με μεγαλο-κριτικούς μια γυναίκα που δεν αισθάνεται καν συγγραφέας σκέφτεται αν στο δικό της μπλογκ είναι θεμιτό να γράψει για το δικό της βιβλίο! Της απάντησα ότι δεν είχε τίποτα να φοβηθεί και της υποσχέθηκα ότι θα ψάξω να βρω το βιβλίο της για να γράψω χωρίς να προδώσω την ιδιότητά και την ταυτότητα της ως blogger. Δυστυχώς, το βιβλίο όσο και να το έψαξα, όπου και να ρώτησα δεν το ανακάλυψα. Το ίδιο ακριβώς έγινε με πολλούς φίλους ή συγγενείς της, αφού οι εκδόσεις Καλυδών, μικρή εταιρεία, ακολουθεί την μοίρα όλων των εκδοτικών οίκων του είδους που δεν βρίσκουν καν δρόμο για μαζική παρουσία των λιγοστών βιβλίων που εκδίδουν σε ετήσια βάση. Και σε όλα τα βιβλιοπωλεία μόνο με παραγγελία μπορεί κάποιος να προμηθευτεί το βιβλίο. Και αφού η Κατερίνα είδε ότι δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά αποκάλυψε η ίδια προχθές το μικρό μυστικό της στο blog.
Κάντε μια επίσκεψη στη διεύθυνση kyklaminovounou.blogspot.com για να διαβάσετε και αποσπάσματα του βιβλίου αλλά και τη μικρή αλλά πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία της. Και επειδή, η Κατερίνα δεν διαθέτει ούτε τις μίνιμουμ τεχνικές γνώσεις και δεν ξέρει τον τρόπο να ’’μεταφέρει’’ το εξώφυλλο του βιβλίου στο blog της το κάνω για λογαριασμό της στο δικό μου.

Η συνέχεια στα σχόλια της σελίδας του:

Ελληνική Λογοτεχνία ( Ιούνιος 2006 ) : http://diavazo.blogspot.com/2006_06_01_archive.html

Δημήτρης


Βικτώρια Σκαρλάτου





Βικτώρια Σκαρλάτου





Μαρία




Κώστας Λιάπης ( ΘΕΣΣΑΛΙΑ )



Κώστας Λιάπης ( ΘΕΣΣΑΛΙΑ )

Ευγενία Φακίνου

 
Ευγενία Φακίνου

Μένη